tirsdag, september 09, 2008

Stuegang

I dag var jeg på en to timer lang forelesning hvor tema var stuegang. Hm, stuegang..nytt ord..Ellens hode sier med en gang : "åja, en sykehuskorridor med små sofagrupper -stuegang. koselig. Et sted pasientene kan komme og møte andre pasienter hvis de ønsker det.."

Ord som patientkontakt, struktur, sygeplejers avsvar, lægens ansvar, patientjournal, prøvesvar og effektiv konsultation dukker opp.
Ellens hode tenker "hmm... en sofa i gangen, hvor pasientene sitter, og sykepleier og lege kommer bort og snakker med dem. Nesten gruppeterapi! Jøss..må være et nytt konsept"

Jeg sitter i min lille norske verden, omgitt av danske mennesker og danske ord. Skjønner at jeg har gått glipp av noe, men ikke helt hva.. jaja, bare 35min til pause nå så..

Læreren deler ut en kopi vi skal lese:
"Sygeplejerskers Retningslinier for stuegang, 166/21 17. mai 2004."
Ellen tenker at det har jeg jammen ikke sett før. Retningslinjer som er datert 17.mai... det finnes nok ikke i Norge. Eneste må være Grunnloven.
Omsider leser disse retningslinjene. Sakte men sikkert går det opp for meg at -NÅH... stuegang betyr rett og slett legevisitt.
Jaja, så hadde jeg fått to timer til å gå. Jeg var rent begeistret for dette nye konseptet med frivillig gruppeterapi i avdelingens stuegang...

Jeg går på skolen igjen i morgen, med friskt mot!
Ellen -for anledningen facinert av det danske sprog.

2 kommentarer:

slettet sa...

Åh! Fantastisk Ellen! Eg humret godt her eg sitter på flyplassen i Istanbul. Blogging og facebook e bra for å få tiden til å gå.
Høres ut som om du har d bra i Århus. Veldig kjekt å høre!:)
Klem

Astrid selvfølgelig sa...

AAahaha, du er morsom ellen.
Tror Stuegang-konsepte hadde gjort susen :)
Klemklem